Läkemedel och Läkemedelsrådgivning

Rådgivning på Apoteket i Dalsbruk

Med vår hjälp kan du säkerställa säker användning av läkemedel.

När du kommer för att hämta receptbelagda läkemedel eller köpa receptfria mediciner, kan det finnas frågor gällande deras användning. Med hjälp av vår personal kan rätt och lämplig användning säkerställas och läkemedelsinteraktioner granskas.

Vi ger också råd om korrekt förvaring av läkemedel, frågor relaterade till FPA-ersättningar (Folkpensionsanstalten i Finland) och allt annat som berör dig och är viktigt för att din läkemedelsbehandling skall lyckas.

Som en del av kedjan Lokala Apotek får du alltid den senaste informationen och den bästa servicen av vår yrkeskunniga personal. Du är varmt välkommen att besöka oss eller om du vill fråga om läkemedel innan ditt besök, kontakta oss!

Kontakta Oss ›

Vi Tar Emot Läkemedelsavfall

Du kan ta med föråldrade och oanvända läkemedel som samlats hemma till vårt apotek gratis. Läkemedels avfall och oanvända läkemedel är problem avfall, som vi skickar vidare till en anläggning för hantering av farligt avfall. Enligt läkemedelslagen och regulatoriska riktlinjer kan sådana läkemedel inte ersättas till kunden. 

Instruktioner för Återlämning av Läkemedelsavfall

  • Ta bort receptetiketter och annan patientinformation från läkemedelsförpackningarna.
  • Ta med läkemedlen till apoteket helst i en genomskinlig, försluten plastpåse.
  • Du kan ta bort tabletter och kapslar från deras ursprungliga förpackning, men tabletter och kapslar i blisterförpackningar behöver inte tas bort från förpackningen. 
  • Returnera flytande mediciner helst i deras ursprungliga förpackning och packa dem i en separat plastpåse.
  • Returnera jodtabletter och andra jodinnehållande mediciner i en separat, genomskinlig plastpåse i deras ursprungliga förpackning. Jodinnehållande produkter inkluderar Jodix tabletter och Betadine och Iodosorb produkter.
  • Returnera kvicksilvertermometrar separat från läkemedelsavfallet. För brutna kvicksilvertermometrar, placera dem till exempel i en försluten glasburk.
  • Förpacka sprutor och nålar av säkerhetsskäl till exempel i en tom plastflaska eller glasburk.
  • Observera! Vi accepterar inte kemikalier, hårsprayburkar, batteridrivna termometrar eller andra elektriska enheter, batterier osv.

Vi ger gärna råd om frågor relaterade till returer, fråga oss bara om hjälp!

Kontakta Oss ›

Kontrollera Tillgängligheten av Ditt Läkemedel i Läkemedels­söktjänsten

Vi är en del av Läkemedelssöktjänsten, som gör det möjligt för dig att ta reda på om det läkemedel du behöver finns tillgängligt hos oss eller andra apotek. Läkemedelssökningen informerar också om läkemedlets utbytbarhet, bland annat. Om du behöver hjälp med att använda tjänsten, guidar vi dig gärna. Ring oss eller kom och besök!

Bekanta er med läkemedelssöktjänsten ›

Följ oss på sociala medier!
 

Plats Ring