Recept, Deras Förnyelse, och att Sköta Ärenden för Andra

Recept- och receptfria Läkemedel från Apoteket i Dalsbruk

När du har fått ett recept från din läkare, kom till vårt apotek.

Hos oss kan du säkerställa att du förstår ditt recept, får motsvarande läkemedel, få reda på  hur du ska ta dem på ett säkert sätt. Vid behov kan du dra nytta av vår dosdispenseringstjänst om du behöver flera läkemedel över en längre period.

Vi hjälper också till med att välja receptfria läkemedel. Vissa receptfria läkemedel kan ha skadliga och interaktiva effekter med andra läkemedel. Vi ger råd om korrekt användning av alla typer av läkemedel.

Förnyelse av Recept och Att sköta ärenden för andra

Om du har ett läkemedelsrecept som behöver förnyas, kan vår personal göra förnyelsebegäran för dig. Receptförnyelser kan också göras självständigt via omakanta.fi eller genom att kontakta din egen hälsocentral.

Du kan också komma till vårt apotek för att sköta ärenden för andra, men i detta fall behöver du visa din rätt att agera för deras räkning. För detta behöver du personens FPA-kort, patientinstruktioner, en utskriven sammanfattning, eller En Fullmakt för Apoteksärenden. När rätten för att sköta ärenden för andra är fastställd, kan du hämta läkemedel och granska deras Kela- och receptinformation. Med en fullmakt för Apoteksärenden kan du också förnya andras recept.

Vi är glada att kunna erbjuda mer information och hjälpa till med att hantera dessa ärenden, så tveka inte att besöka oss eller ringa oss!

Kontakta Oss ›

Kontrollera Tillgängligheten av Ditt Läkemedel i Läkemedels­söktjänsten

Vi är en del av Läkemedelssöktjänsten, som gör det möjligt för dig att ta reda på om det läkemedel du behöver finns tillgängligt hos oss eller andra apotek. Läkemedelssökningen informerar också om läkemedlets utbytbarhet, bland annat. Om du behöver hjälp med att använda tjänsten, guidar vi dig gärna. Ring oss eller kom och besök!

Bekanta er med läkemedelssöktjänsten ›

Följ oss på sociala medier!
 

Plats Ring