Lääkkeet ja lääke­neuvonta

Lääkkeet ja lääke­neuvonta Taalintehtaan Apteekissa

Avullamme varmistat lääkkeiden turvallisen käytön.

Kun tulet noutamaan meiltä reseptilääkkeitä tai hankkimaan itsehoitolääkkeitä, saattaa lääkkeiden käyttöön liittyä kysyttävää. Lääkkeiden yhteisvaikutukset, niiden turvallinen ottaminen ja sopivuus omaan käyttöön ovat asioita, jotka selviävät henkilökuntamme avulla. 

Me neuvomme myös lääkkeiden oikeaoppisessa säilytyksessä, Kela-korvauksiin liittyvissä asioissa ja kaikessa muussa, jotka mieltäsi askarruttavat ja jotka sinun on tärkeää tietää lääkehoitosi onnistumisen kannalta.

Lähiapteekit-ketjuun kuuluvana apteekkina saat meiltä aina uusinta tietoa ja alan parhaimpaan tähtäävää palvelua. Olet lämpimästi tervetullut käymään tai mikäli haluat kysyä lääkeasioista ennen käyntiäsi, ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä

Otamme vastaan lääke­jätteet

Apteekkiimme voit tuoda maksutta kotiisi kertyneet vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet. Toimitamme lääkejätteet asianmukaisesti vaarallisen jätteen käsittelyyn. Tällaisia lääkkeitä ei voida hyvittää asiakkaalle lääkelain ja viranomaisten ohjeiden mukaan. 

Ohjeita lääkejätteiden palautukseen

  • Poista lääkepakkauksista ohjetarrat ja muut potilastietoja sisältävät merkinnät.
  • Tuo lääkkeet apteekkiin mieluiten läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Voit poistaa tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan, läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse poistaa pakkauksistaan. 
  • Palauta nestemäiset lääkkeet mieluiten alkuperäisissä pakkauksissaan ja pakkaa ne erilliseen muovipussiin.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet erillisessä, läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esimerkiksi tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Pakkaa ruiskut ja neulat turvallisuussyistä esimerkiksi tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
  • Huom! Emme ota vastaan kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.

Neuvomme mielellämme palautukseen liittyvissä asioissa, kysy vain rohkeasti apua!

Ota yhteyttä

Tarkista lääkkeesi saatavuus Lääkehaku-palvelusta

Kuulumme Lääkehaku-palveluun, jonka avulla voit selvittää, löytyykö tarvitsemaasi lääkettä meiltä tai muista apteekeista. Lääkehaku kertoo myös muun muassa lääkkeen vaihtokelpoisuuden. Jos tarvitset apua palvelun käytössä, opastamme mielellämme. Soita meille tai tule käymään!

Tutustu Lääkehaku-palveluun ›

Seuraa meitä somessa!
 

Sijainti Soita